Využitie dažďovej vody nie len pre záhradu

Nášho najcennejšieho zdroja, vody, bohužiaľ ubúda. Súčasným problémom je zbytočné používanie pitnej vody napríklad pre zavlažovanie alebo splachovanie. Ale nie je úplne neskoro pre opatrenia ako vodu efektívne využiť a tým šetriť nie len prírodu.
Využitie dažďovej vody nie len pre záhradu

Máme ponuku plastových nádob pre akumuláciu zrážkovej vody a technológie pre zalievanie záhrady alebo splachovanie záchodov. Môžeme tak spoľahlivo poradiť, ako vybrať optimálny systém na zadržiavanie dažďovej vody.

Výhody plastových nádob:

  • úspora pitnej vody
  • úspora financií
  • ochrana životného prostredia
  • mäkká dažďová voda je pre rastliny vhodnejšia, ako chemicky ošetrená voda

V našom sortimente nájdete plastové nadzemné, ale aj podzemné samonosné nádoby pre zadržiavanie dažďovej vody s objemom 300 až 40 000 litrov. Najvýhodnejším riešením je inštalácia nádoby pod zem. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o samonosné nádoby, nie je potrebné ich obetónovať, pokiaľ sa v mieste inštalácie nevyskytuje spodná voda. Dodávka nádrže môže byť vrátane potrebných komponentov alebo samotná nádoba bez príslušenstva.

Kompletná nádrž RAIN BASIC je podzemná nádrž s objemom 3000 až 10 000 litrov priamo určená pre využitie dažďovej vody zo spádu strechy rodinného domu. Táto nádrž je vybavená filtrom hrubých nečistôt s nerezovým sitom, ktoré je ľahko prístupné pre pravidelnú údržbu. Ďalej je vyriešené pripojenie pre vstupnú vodu a prepad. Súčasťou dodávky je predĺženie s inšpekčným vekom a sacia súprava pre čerpadlo, ktorá v prípade použitia ponorného čerpadla, môže byť využitá ako výtlačné potrubie. Jedná sa teda o pripravenú nádrž, ktorú je možné kombinovať buď s vnútornou jednotkou AQUAPROF ACTIVE SWITCH alebo s automatickým ponorným čerpadlom DIVERTRON, DTRON alebo ESYBOX DIVER.

Jednotky AQUAPROF a ACTIVE SWITCH sú určené k riadeniu a rozvodu dažďovej vody. Jednotky zachytia nedostatok vody v oboch zásobníkoch ako dažďovej vody, tak v hlavnom zásobnom systéme a napravia ich tak, aby systém pracoval správne alebo skôr tak, Systém je všeobecne obmedzený na zavlažovanie, umývacie stroje, splachovanie WC a systémy pre čistenie podláh.

Hlavným cieľom jednotky AQUAPROF a ACTIVE SWITCH je dať prednosť použitiu dažďovej vody pred vodou z vodovodnej siete. Pokiaľ dažďová voda v zásobníku nestačí, riadiaca jednotka prejde na vodu z vodovodnej siete, čím pokryje chýbajúci zdroj.

Napriek tomu, že dažďová voda nemôže nahradiť pitnú vodu, je na výber niekoľko možností, ako ju je možné efektívne využiť nie len na záhrade, ale aj v domácnosti.

V prípade Vášho zájmu sa obráťte na odborných predajcov, veľkoobchody alebo na obchodno-technickú kanceláriu spoločnosti IVAR CS spol. s r.o.

  

Za spoločnosť IVAR CS spol. s r.o.
Kreuzer David, technický manažér

Soubory

Související produkty

  • IVAR.RAIN BASIC CU-10000
  • IVAR.RAIN BASIC CU-3000
  • IVAR.RAIN BASIC CU-5000

Súvisiace kategórie

Související články

Nová verzia PROTECH CD 712

Nová verzia PROTECH CD 712

IVAR CS ako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

IVAR CS ako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

Obehové čerpadlá generácie EVOSTA2, EVOSTA3 a EVOPLUS

Obehové čerpadlá generácie EVOSTA2, EVOSTA3 a EVOPLUS