IVAR.HYGGE Home – bezdrôtový programovateľný termostat

Náš dlhoročný dodávateľ, firma Seitron, dlhodobo vsádza na vlastný vývoj a výrobu priamo v Taliansku, kde sa nachádza aj automatická výrobná linka na osádzanie plošných spojov a montáž.
IVAR.HYGGE Home – bezdrôtový programovateľný termostat

V súčasnej zložitej dobe, keď sa všetci zamýšľame nad možnosťami úspor a znížení dôsledkov energetickej krízy na našu peňaženku, nemusí byť jedinou cestou výmena zdroja vykurovania. Nielen, že je to finančne náročné, ale niekedy to z najrôznejších dôvodov nie je možné. Akú potom môžeme hľadať ďalšiu cestu? Áno – reguláciu.

Môžem Vás uistiť, že sa pri svojich návštevách u zákazníkov, ktoré často absolvujeme ako poradcovia montážnych firiem, veľmi často stretávam s tým, že aj nedávno dokončené rodinné domy nemajú reguláciu vykurovacieho systému nijako riešenú, alebo len v minimálnom rozsahu, iba s jedným centrálnym termostatom. To je však v súčasnej dobe úplne nedostatočné.

Každá miestnosť má svoje špecifické požiadavky, a aj keď pripúšťam, že hydraulickým vyregulovaním je možné vyriešiť mnohé, tak určite nedokážeme pokryť pocitové zmeny v dôsledku zmeny počasia a ďalších situácií, ktoré naopak pomocou inštalácie priestorových termostatov dokážeme veľmi jednoducho zvládnuť.

Spoločnosť IVAR CS spol. s r.o. - dodávateľ kúrenárskej, čerpacej a inštalačnej techniky dlhodobo ponúka celú škálu termostatov a regulátorov na riadenie vykurovacích systémov. V ponuke nájdete regulačnú techniku ​​pre podlahové vykurovanie, ekvitermické regulátory vykurovacích okruhov, ale aj špeciálne regulátory pre riadenie fancoilov.

Globálny trh ponúka obrovské množstvo zariadení výrobcov rôznej kvality, ktoré bohužiaľ často zodpovedajú krajine pôvodu. Náš dlhoročný dodávateľ, firma Seitron, dlhodobo vsádza na vlastný vývoj a výrobu priamo v Taliansku, kde sa nachádza aj automatická výrobná linka na osádzanie plošných spojov a montáž.

Dizajn prístrojov a riadenie pomocou špecializovaných mobilných aplikácií, to je rozhodne súčasný trend, ktorý predovšetkým mladá generácia používateľov vyžaduje.

Z vyššie popísaných dôvodov v hotových objektoch často chýba elektrická inštalácia na osadenie drôtovej verzie termostatov, a napríklad regulácia jednotlivých vetiev podlahového vykurovania je potom obmedzená iba na možnosti bezdrôtových typov termostatov a ich regulačných zostáv.

Práve v takýchto prípadoch je možné výhodne použiť termostaty IVAR.HYGGE.

Základná zostava IVAR.HYGGE KIT obsahuje jeden bezdrôtový termostat, komunikačnú bránu HYGGE WAY a rádiový prijímač HYGGE RADIO. K tejto zostave je možné prikúpiť samostatne ďalší bezdrôtový termostat a takto pomocou kitov a ďalších termostatov zostaviť rozsiahly riadiaci systém, ktorý je výhodný predovšetkým v prípade niekoľkých rozvádzačov podlahového vykurovania v objekte. Do zostavy je možné zaradiť až 12 programovateľných termostatov HYGGE a až 6 prijímačov HYGGE RADIO a HYGGE WAY.

Môžeme takto ovládať nielen elektrotermické hlavice jednotlivých okruhov podlahového vykurovania rodinného domčeka, ale napríklad aj jednotlivé vetvy samostatne regulovaných úsekov väčšieho vykurovaného objektu.

Pomocou aplikácie SEITRON SMART, ktorá je voľne k stiahnutiu ako pre systém iOS, tak aj pre Android, je možné ovládať všetky Vaše termostaty IVAR.HYGGE, radiť ich do skupín, pomenovávať ich podľa miestností, ale predovšetkým vytvárať časové programy.

Termostat IVAR.HYGGE disponuje aj režimom chladenia, ktorý je možné zvoliť v menu prístroja.

Zostava IVAR.HYGGE KIT si určite zaslúži Vašu pozornosť nielen vďaka veľmi neobvyklému vzhľadu riadiaceho termostatu, ale aj s ohľadom na možnosti zaujímavých kombinácií jej komponentov. Na veľmi zaujímavý dizajn prístroja a jeho ovládanie sa zameriava aj toto video:

Rozsah článku neumožňuje podrobný popis jednotlivých nastavení.
Pre podrobnejšie zoznámenie Vám odporúčam preštudovanie voľne dostupného technického listu a návodu na obsluhu, ktoré sú dostupné na našich webových stránkach.

 

Za IVAR CS spol. s r.o.

Ardely Radislav
Obchodno-technický zástupca

Související produkty

Súvisiace kategórie

Související články

Nová verzia PROTECH CD 712

Nová verzia PROTECH CD 712

AKCIA IVAR.UNIMIX + MAYLINE SBA sk od 2. 4. 2024

AKCIA IVAR.UNIMIX + MAYLINE SBA sk od 2. 4. 2024

IVAR CS ako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023

IVAR CS ako firma časopisu PLYNÁR • VODÁR • KURENÁR + KLIMATIZÁCIA za rok 2023