Najvyspelejšia technológia čerpania vody od DAB PUMPS

Spoločnosť IVAR CS spol. s r.o. je už od svojho vzniku distribútorom čerpacej techniky DAB PUMPS na českom a slovenskom trhu. Našim záujmom je predovšetkým spokojnosť zákazníka. Preto od začiatku dbáme na skvalitnenie našich služieb, všetkými dostupnými…
Najvyspelejšia technológia čerpania vody od DAB PUMPS

Spoločnosť IVAR CS spol. s r.o. je už od svojho vzniku distribútorom čerpacej techniky DAB PUMPS na českom a slovenskom trhu. Našim záujmom je predovšetkým spokojnosť zákazníka. Preto od začiatku dbáme na skvalitnenie našich služieb, všetkými dostupnými prostriedkami. Výsledkom našej snahy je veľmi dobré obchodné i servisné pokrytie po celej Českej a Slovenskej republike.

Už viac ako 40 rokov, patrí DAB PUMPS medzi hlavných výrobcov, v odvetví technológie pre pohyb a riadenie, nášho najcennejšieho zdroja, vody. Vzhľadom k zvyšujúcemu sa počtu komplexných systémov, ktoré vyžadujú neustále modernejšie technológie, rastie taktiež požiadavka na lepšiu kvalitu. V tomto ohľade, môže výrobca DAB PUMPS reagovať na neustále sa zvyšujúce nároky trhu a to práve jedinečnou inováciou svojich produktov.

Radi by sme Vám predstavili nové automatické čerpadlá radu DTRON a ESYBOX DIVER, ktoré sa rozhodne rovnajú trendom najvyspelejšej technológie čerpania vody.

Nový rad, viacstupňových ponorných čerpadiel, DTRON je určený na čerpanie čistej vody z kopaných studní a nádrží. Prevádzkový rozsah týchto čerpadiel je s prietokom 120 l . min-1. a s výtlakom až do 45 m.

Sú vhodné pre zásobovanie vody do objektov a napríklad k opätovnému využitiu dažďovej vody pre závlahy. Tieto čerpadlá majú integrovanú riadiacu jednotku, ktorá pri odbere vody čerpadlo automaticky spúšťa, pri dokončení odberu vypína a zároveň ho chráni pred chodom nasucho. Možné použitie je pri kompletnom i čiastočnom ponorení, prípadne je možné ho, s vhodným príslušenstvom, použiť ako povrchové čerpadlo. Tieto čerpadlá je možné inštalovať i v horizontálnej polohe.

Nový rad čerpadiel DTRON má iba dva modely, ktoré však stačia k inštalácii do rôznych prevádzkových podmienok. K dispozícii je vyhotovenie X, pre všetky modely s bočným saním, vhodné predovšetkým pre inštalácie do nádrží s dažďovou vodou. Príslušenstvo sada X (sacia súprava), zabraňuje nasávaniu nečistôt z dna nádrže. Vďaka výbornému vnútornému chladeniu, a pomocou príslušenstva DOC68, je možné toto čerpadlo použiť ako povrchové, napríklad vedľa nádrže pod nátokom. Všetky modely majú odvzdušňovací ventil, ktorý zaisťuje správnu a bezproblémovú prevádzku aj pri čiastočnom ponorení.

Základným modelom je DTRON 2, disponujúci integrovanou tlakovou nádobou, ktorá eliminuje tlakové rázy a chráni proti zvýšenej početnosti spúšťania. Ako príslušenstvo je možné objednať ešte externý hladinový plavák, pre komplexnú ochranu čerpadla, ktorý je k čerpadlu pripojený pomocou technológie NFC. Technológia NFC (Near Field Communication) umožňuje pripojenie príslušenstva bez potreby fyzického zapojenia ďalších káblov do vnútornej svorkovnice, čo zaisťuje rýchlosť a spoľahlivosť inštalácie.

Model DTRON 3, je vybavený technológiou PLC (Power Line Communication), zaručujúci komunikáciu s externým regulátorom COM BOX, ktorý je súčasťou dodávky. Komunikačná technológia PLC umožňuje čerpadlu vysielať údaje cez napájaciu sústavu, regulátor nie je fyzicky prepojený s čerpadlom, ale stačí ho dať do zásuvky jedného elektrického okruhu. Pomocou jednotky COM BOX je možné nastaviť zapínací tlak a kontrolovať stav čerpadla, vrátane alarmov. Užívateľ môže aktivovať napríklad funkciu, chrániacu čerpadlo pred zbytočnými štartami, pri drobných únikoch vody v systéme.

Popis, a zaujímavé informácie k DTRON, nájdete na novej microsite, venovanej priamo týmto čerpadlám – pozrite na: https://dtron.dabpumps.com/sk/

Novým členom do modernej rodiny je bezpochyby E.SYBOX DIVER. Disponuje všetkými možnosťami ako rad DTRON, ale má naviac integrovaný frekvenčný menič, ktorý zaručuje konštantný výstupný tlak i pri meniacom sa odbere vody a dodáva sa vrátane D.CONNECT BOX 2.

Pomocou aplikácie D.CONNECT, ktorá je voľne dostupná na Apple Store a Google Play, je možné kontrolovať a riadiť tlak systému, alarmy a ďalšie parametre čerpadla, priamo z Vášho inteligentného telefónu alebo tabletu.

Je možné teda povedať, že čerpadlo ESYBOX DIVER s D.CONNECT BOX 2, je prvé ponorné čerpadlo s displejom.

V prípade Vášho záujmu sa, prosím, obráťte na odborných predajcov, veľkoobchody alebo na našu obchodno-technickú kanceláriu.

Za IVAR CS spol. s r.o.
David Kreuzer, technický manažér

Související produkty

Súvisiace kategórie

Související články

Nová generácia automatických ponorných čerpadiel DAB.DIVERTRON

Nová generácia automatických ponorných čerpadiel DAB.DIVERTRON

Automatické čerpadlo DAB.DTRON 3 pre systémy s využitím dažďovej vody

Automatické čerpadlo DAB.DTRON 3 pre systémy s využitím dažďovej vody

Odčerpávanie odpadovej vody - GENIX

Odčerpávanie odpadovej vody - GENIX