IVAR.PRESS FITTING SYSTEM pre vákuové systémy v zdravotníctve

Systém IVAR.PRESS FITTING SYSTEM môže byť taktiež použitý pre aplikáciu vákuových systémov v zdravotníctve, ako spoľahlivý systém s mimoriadnymi vlastnosťami, a to aj pre životne dôležité použitie, ako sú aspiračné aplikácie v priebehu operačných úkonov.…
IVAR.PRESS FITTING SYSTEM pre vákuové systémy v zdravotníctve

Systém IVAR.PRESS FITTING SYSTEM môže byť taktiež použitý pre aplikáciu vákuových systémov v zdravotníctve, ako spoľahlivý systém s mimoriadnymi vlastnosťami, a to aj pre životne dôležité použitie, ako sú aspiračné aplikácie v priebehu operačných úkonov.

Zdravotnícke vákuové systémy pre nemocnice a výskumné laboratória. Inštalačný systém trubiek a lisovacích tvaroviek IVAR.PRESS FITTING SYSTEM z nerezovej ocele je ideálnym riešením pre vytvorenie týchto typov rozvodov, a to vďaka významným hygienickým vlastnostiam nerezovej ocele AISI 316L a taktiež kvalitatívnym vlastnostiam spôsobu spájania, lisovaním.

Existuje veľa rôznych využití vákuových systémov v zdravotníctve, napríklad pri odsávaní slín či iných tekutín, aspirácii rôznych zvyškov, napr. pri dentálnom plnení dutín alebo v prípadoch zložitejších operácií.

Vákuové systémy sú v zdravotníctve nenahraditeľné na operačných sálach a na zvláštnych oddeleniach, ako sú pohotovostné miestnosti a centrá intenzívnej starostlivosti. Odsávanie pri využití vákua sa používa vo všetkých prípadoch, kedy sú telesné tekutiny odsávané počas rôznych typov zákrokov a operácií.

Čo je vákuum?

Vákuum je fyzikálny stav súvisiaci s priestorom, kde je plynný tlak menší ako tlak atmosférický.

Je dôležité porozumieť rozdielu medzi pojmami absolútny tlak a relatívny tlak, počínajúc základným pojmom a tým je atmosférický tlak (tlak 1 bar nameraný na hladine mora), ako je vysvetlené na nasledujúcom obrázku.

obrázek_tlak_sk.jpg

Nerezové lisovacie tvarovky IVAR.PRESS FITTING SYSTEM pre systémy podtlakového vedenia môžu byť použité s tlakmi v rozsahu 1 bar až - 0,8 bar (alebo 0,2 bar, pokiaľ je tlak meraný od absolútneho vákua).

Pre aplikácie v zdravotníctve je stupeň potrebného vákua pomerne nízky. Všeobecne platí, že zdravotnícke vákuové systémy používajú rovnaké usporiadanie a zariadenie podobné priemyselným vákuovým systémom. Hlavným rozdielom je však vysoká úroveň hygieny, ktorá musí byť v systéme udržiavaná. V skutočnosti sa používajú špeciálne antibakteriálne filtračné systémy, ktoré môžu zachytávať rôzne typy bakteriálnych nečistôt.

Ďalším nenahraditeľným prvkom vákuových systémov v zdravotníctve je prítomnosť rôznych pomocných núdzových systémov, ako sú čerpadlá a filtre sekundárneho okruhu, ktoré sú pripravené k automatickému pripojeniu na okruh v prípade zlyhania primárnych prvkov.

Prečo je IVAR.PRESS FITTING SYSTEM ideálnym systémom pre vákuové systémy v zdravotníctve?

Hygienické prednosti nerezovej ocele AISI 316L

Nerezová oceľ AISI 316L je ideálnym materiálom, pokiaľ chceme zaistiť vysokú úroveň hygienickej bezchybnosti. Jedná sa o neutrálny materiál, pri ktorom sa baktérie na povrchu nie sú schopné množiť, na rozdiel od iných materiálov používaných na tieto účely.

zdravotní.jpg

Lisovacie tvarovky z nerezovej ocele AISI 316L

Pri aplikáciach v zdravotníctve, musí byť vákuum čo najrovnomernejšie, bez kolísania prietoku. Pre splnenie týchto požadovaných vlastností je vysoká tuhosť trubiek a lisovacích tvaroviek z nerezovej ocele ideálnym riešením. Ďalším dôležitým faktorom je aj extrémne hladký vnútorný povrch trubiek z nerezovej ocele, ktorý ponúka menší odpor pri prietoku kvapalín, a to aj pri spúšťaní systému.

V prípade ďalších doplňujúcich informácií o použití nerezových trubiek a lisovacích tvaroviek pre vákuové systémy v zdravotníctve nás kontaktujte na ivar@stonline.sk.

 

Za spoločnosť IVAR CS spol. s r.o.
Miroslav Kotrouš, technický manažér

eurotubi.jpg

 

Soubory

Související produkty

Súvisiace kategórie

Související články

Solárna tepelná energia a transformácia energetiky: lisovacie oceľové fitingy spoločnosti IVAR CS v službách udržateľnosti životného prostredia

Solárna tepelná energia a transformácia energetiky: lisovacie oceľové fitingy spoločnosti IVAR CS v službách udržateľnosti životného prostredia

Rúrky a lisované tvarovky pre stlačený vzduch

Rúrky a lisované tvarovky pre stlačený vzduch

Pozvánka na veľtrh ISH

Pozvánka na veľtrh ISH